Ciuperci brune la cuptor

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 4196 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, rapid și sățios! Cred că în fiecare frigider, există urme de șuncă și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;) Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci brune 500 g,
  • șuncă de Praga 50 g,
  • brânză topită feliată cca. 10 felii,
  • sare aromată,
  • ulei de măsline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune la cuptor:

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.


Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus ( fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ), se stropesc cu puțin ulei de măsline, se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;) Se scot apoi și se învelesc piciorușele ciupercuțelor cu fâșii de șuncă de Praga, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu. Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de brânză topită, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.


Se servesc ca atare, calde sau reci;)


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

șunca de praga se poate înlocui cu orice altfel de șuncă, după gustul fiecăruia ;)

2

brânza topită feliată se poate înlocui cu succes de felii subțiri de cașcaval sau telemea ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Panacris 1

21.08.2013, 22:03

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

dantes 1

22.08.2013, 05:44

delicioase

Sidy 1

22.08.2013, 07:59

dIN ASTEA VREAU SI EU O PORTIEEEEEEEEE !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu pui si ciuperci