Ciuperci cu sos de smântână a la Flori

de Flori in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2009 | 28733 vizualizari

 

Mie imi plac ciupercile la nebunie, asa ca fac destul de des diverse mancaruri in care sa le folosesc. Reteta mea e una f. simpla. Avem nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ciuperci proaspete si cat mai albe
  • o ligura ulei/un cub de unt (dupa preferinta)
  • 300-400ml smantana (un pahar mare sau din galetusa, cam 3 sferturi, dc se prefara mai mult sos)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • o legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu sos de smântână a la Flori:

Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad considerabil.

Puteti pune si un capac deasupra. In timp ce se prajesc, se prepara sosul din amestec smantana/faina/piper/sare.

Cand ciupercile sunt facute si mai au totusi putina zeama (nu se adauga apa deloc, e suficint ce iese din ciuperci).

Se ia tigaia de ochi, se amesteca sosul si se pune iar la foc mic, pt. cateva minute.

Eu n-am avut parte si de marar ca l-am trimis pe sotul meu sa-mi cumpere si a venit victorios acasa fluturandu-mi pe sub nas o legatura uriasa de patrunjel…

Aceeasi reteta poate fi facuta si inlocuind ciupercile cu pleurotus, mie imi place la fel de mult iar mancarea arata si mai bine, mai alba.

Va doresc sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de smântână a la Flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

luminita20_2006 1

13.05.2009, 18:47

waw..........cred ca nu mai fac manacre acasa.....ma apuc sa fac vizite...pe bloguri macar...arata super

Lau 1

24.12.2019, 22:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti