Ciuperci cu sos de smântână a la Flori

de Flori in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2009 | 25138 vizualizari

 

Mie imi plac ciupercile la nebunie, asa ca fac destul de des diverse mancaruri in care sa le folosesc. Reteta mea e una f. simpla. Avem nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ciuperci proaspete si cat mai albe
  • o ligura ulei/un cub de unt (dupa preferinta)
  • 300-400ml smantana (un pahar mare sau din galetusa, cam 3 sferturi, dc se prefara mai mult sos)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • o legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu sos de smântână a la Flori:

Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad considerabil.


Puteti pune si un capac deasupra. In timp ce se prajesc, se prepara sosul din amestec smantana/faina/piper/sare.


Cand ciupercile sunt facute si mai au totusi putina zeama (nu se adauga apa deloc, e suficint ce iese din ciuperci).


Se ia tigaia de ochi, se amesteca sosul si se pune iar la foc mic, pt. cateva minute.


Eu n-am avut parte si de marar ca l-am trimis pe sotul meu sa-mi cumpere si a venit victorios acasa fluturandu-mi pe sub nas o legatura uriasa de patrunjel…


Aceeasi reteta poate fi facuta si inlocuind ciupercile cu pleurotus, mie imi place la fel de mult iar mancarea arata si mai bine, mai alba.


Va doresc sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de smântână a la Flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

luminita20_2006 1

13.05.2009, 18:47

waw..........cred ca nu mai fac manacre acasa.....ma apuc sa fac vizite...pe bloguri macar...arata super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza cu telina