Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi

de Valclaudia in Sosuri, 6 Sep 2015 | 1818 vizualizari

 

o cina lejera pentru cine iubeste ciupercutele de roua...

 

INGREDIENTE

  • cca 600 gr. ciuperci de roua ( congelate am avut eu)
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana de gatit la cutie (Pilos)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cu varf de amidon alimentar
  • patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • cca 150 ml lapte caldut
  • 100 gr. unt sau margarina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi:

Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare.


Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina, lasam sa se topeasca, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare,adaugand in fir subtire laptele caldut pana obtinem un piure cremos.


Ciupercile congelate le-am pus in tigaie cu 100 ml apa si 3 linguri de ulei de masline.


Am acoperit tigaia pana s-au dezghetat complet ciupercile, am adaugat ardeiul kapia taiat bucatele si am lasat sa se caleasca in ulei ciupercutele cu ardeiul.


Am turnat smantana de gatit peste ciuperci, am redus focul si am diluat in 50ml apa rece lingurita de amidon, apoi am incorporat-o in mancarea din tigaie.


Am asezonat cu sare si piper dupa gust, am presarat patrunjel verde proaspat tocat si am servit sosul de ciuperci cu smantana cu piure de cartofi.


O minunatie...


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gicuta69 1

07.09.2015, 06:36

Bune!

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:22

mihaelar63 1

19.09.2015, 05:34

Trufandale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Sos de smantana cu marar