Ciuperci marocane cu cus cus

de Toamna07 in Mancaruri de post, 15 Iul 2013 | 2366 vizualizari

 

Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de rosii,tocate
  • 400 g naut fiert,scurs
  • 200 g cuscus
  • 50 g prune uscate,taiate cuburi
  • 1 ceapa rosie,taiata felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de miere lichida
  • patrunjel tocat grosier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci marocane cu cus cus:

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.


2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.


3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.



Delicios! Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marocane cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

15.07.2013, 19:24

Bya Ralu 1

15.07.2013, 19:37

foarte bun

Toamna07 1

22.07.2013, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille.