Ciuperci si legume la cuptor

de Adinacarla in Mancaruri de legume, 21 Oct 2010 | 25719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  •  1morcov
  • 1 vanata
  • 1 ardei
  • 1 ceapa verde
  • 500g ciuperci
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • putin ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci si legume la cuptor:

Am curatat si spalat toate legumele.

Cartofii i-am taiat in 4, Morcovii i-am taiat rondele subtiri, Ardeiul l-am taiat cubulete. Vanata am tait-o rondele, Ceapa verde la fel am tocat-o mai mare. Ciupercile le-am taiat in 4. Cateii de usturoi i-am taiat feliute.

Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii, morcovii, ardeiul si vanata. Am presarat sare si piper si am acoperit cu apa iar apoi am inreodus tava in cuptorul incins. Am tinut tava pana cand legumele au fost aproape facute ( cand furculita a intrat usor in cartof), apoi am pus usturoiul si ciupercile iar peste am turnat bulion.

Am mai lasat tava la cuptor pana cand s-au facut si ciupercile.

Se poate la final imediat ce se scoate tava din cuptor sa se rada deasupra cascaval...dar eu nu am avut in acel moment.

Merge servit ca mancare de post sau ca si garnitura alaturi de o friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai prajite