Clafoutis cu caise

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 8830 vizualizari

 

Este un desert fin si elegant . Se poate adapta si folosi la el orice fel de fructe

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caise
  • 4 oua
  • 100 gr zahar (3 linguri)
  • 125 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • putina sare
  • zahar vanilat sau esente
  • zahar pudra (3 linguri ) pentru pudrat cand va fi rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Caisele le spalam si scoatem samburi . Le feliem si le asezam direct in tava . Daca nu aveti tava de silicon atunci trebuie sa ungeti tava cu unt ca sa nu se lipeasca.


Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul si putina sare pana cand se dizolva zaharul . Adaugam faina si laptele si omogenizam .


Aceasta compozitie o turnam peste caise (sau alte fructe) si dam la cuptorul incins la 200 grade cam 30 minute.


Lasam desertul sa se raceasca , il scoatem din tava si il pudram cu zahar pudra din abundenta .


Dam la rece si servim cam dupa 2 ore.

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa fie mai elegant atunci se poate coace in forme individuale si servit direct din ele decorate cu frisca , sau cu merengue si frunzulite de menta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lavinia 1

05.07.2014, 17:10

ce culori frumoase

Rocsi 1

05.07.2014, 19:59

Ce parfumat!

mirela0911 1

06.07.2014, 13:39

vaaaii cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu caise