Clatite brasovene

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2010 | 48689 vizualizari

 

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume ne aduce Radu Anton Roman minunata reteta de clatite brasovene. O mixtura saseasco-romaneasca, o mancare foarte speciala, gustoasa si " temeinica" .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
  • Coaja:
  • 3 oua,
  • 200 g pesmet
  • Umplutura:
  • 500 g carne de pui,
  • 500 g ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 1 pahar lapte,
  • 2 linguri ulei(untura) ,
  • sare,
  • piper,
  • paprica,
  • cimbru uscat- dupa chef
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Umplutura:

Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.

Clatitele:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.

Umplerea:

Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei"  .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri"  , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

feliciacristea46 1

29.01.2013, 16:08

mi se pare indigest sa le mai prajesti odata dupa ce au fost umplute ! in rest, sunt bune.

aurelia71 1

29.01.2013, 16:24

babi5 1

24.08.2013, 20:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene