Clatite brasovene

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2012 | 9173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru clatite :
  • 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingura de ulei ulei pentru prajit clatitele
  • Umplutura:
  • 350 gr ciuperci
  • 350 gr carne tocata de pui
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 lingura untura de curcan
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingurita cimbru maruntit
  • ½ lingurita boia
  • un varf de lingurita piper macinat
  • putina sare
  • ½ lingurita tarhon maruntit
  • marar proaspat
  • Crusta:
  • 150 gr pesmet
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • Sos de rosii:
  • 250 ml bulion
  • 30 ml vin alb
  • un varf de lingurita piper macinat
  • un varf de lingurita cimbru maruntit
  • un varf de lingurita tarhon maruntit
  • sare
  • 1 lingurita miere
  • 30 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie omogena. La sfarsit am adaugat 1 lingura de ulei si am omogenizat din nou compozitia. Am prajit clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 24 cm. Am obtinut 10 clatite

Umplutura: Am spalat bine ciupercile si ceapa verde, apoi le-am tocat marunt. Intr-o tigaie am inclazit o lingura de untura de curcan. Am adaugat ciupercile in tigaie. A urmat ceapa verde tocata. Am lasat sa se caleasca timp de aprox. 3 minute. Am adaugat la ciuperci carnea tocata si am lasat sa se caleasca impreuna timp de 5 minute. Am pregatit laptele, oul si condimentele (cimbru maruntit, boia, piper macinat, sare) ce urmau sa fie adaugate in tigaie. Oul si laptele le-am batut cu o furculita, apoi am adaugat 1 lingurita de faina. Acest mix l-am turnat in tigaie si am amestecat bine pentru a se distribui uniform. Am adaugat condimentele maruntite si am lasat sa fiarba pana cand s-a ingrosat si a fost absorbit lichidul lasat de carne si legume. In final am presarat mararul tocat marunt si tarhon maruntit.

Am lasat sa se raceasca putin umplutura. Intre timp am batut cele 3 oua cu o furculita si am pregatit pesmetul.

Umplutul si impaturitul clatitelor: pe fiecare clatita am pus cate 2 linguri de umplutura, am pliat capetele clatitei care erau aseate perpendicular pe lungimea umpluturii. Am rulat apoi incet clatita, avand grija sa nu se rupa. Am trecut clatita prin oul batut, apoi prin pesmet si din nou prin ou batut. Am prajit in baie de ulei bine incins.

Sos de rosii:

Bulionul si vinul le-am pus la fiert la foc mic. Dupa 3-4 minute din momentul cand a inceput sa fiarba am adaugat condimentele, apoi mierea dizolvata in 30 ml apa. Am lasat sa mai fiarba aprox. 7-8 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

adry88 1

11.04.2012, 10:32

unde sunt clatite hop si eu

Criss 1

11.04.2012, 10:38

Delicioase! Puiul meu le adora pur si simplu.

iry-gabriela 1

11.04.2012, 20:00

interesante

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene