Dovlecel umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 13 Ian 2014 | 3696 vizualizari

 

Pentru ca am avut in gradina dovlecei de care am cam uitat, am indepartat miezul cu seminte si-am bagat restul la congelator, taiat rondele mari.
Zilele astea am facut o bunatate de dovlecei umpluti cu carne .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 300 g carne tocata
  • o cescuta cu orez
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 rosii pentru capace
  • marar tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Pregatim  compozitia pentru umplutura : Tocam ceapa si morcovul si le calim in 2 linguri cu ulei.  Adaugam 150 ml suc de rosii, orezul , carnea tocata si amestecam .  Cand se absoarbe tot lichidul de catre orez, oprim focul. Adaugam sare, piper, cimbru si omogenizam.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam cilindrele de dovlecei  pe verticala. Umplem cu compozitia de carne fiecare cilindru, iar drept capac folosim felii de rosii. In tava turnam restul de suc de rosii si completam cu apa pana ce mai avem 1-2 cm din dovlecei afara. Presaram in ploaie sare si  cimbru.

Dam la cuptor pentru cca o ora, pana ce totul este bine fiert . Asezonam cu marar verde, tocat.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecel umplut-0
Dovlecel umplut-1
Dovlecel umplut-2
Dovlecel umplut-3
Dovlecel umplut-4
Dovlecel umplut-5
Dovlecel umplut-6
Dovlecel umplut-7
Dovlecel umplut-8
Dovlecel umplut-9
Dovlecel umplut-10

COMENTARII (20)

mamaieelena

mamaieelena 1

14.01.2014, 13:59

super bun

Rux

Rux 1

14.01.2014, 19:58

Splendid

Lia_

Lia_ 1

15.01.2014, 05:11

doar am trecut dar nu citesc pt ca nu imi place dovlecelul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!