Clatite cu banane si gem de afine

de artyandra in Dulciuri, 14 Sep 2014 | 2341 vizualizari

 

Atat de gustoase au fost, incat sora mea nu s-a rabdat sa astepte pana termin de facut poza si a si gustat din clatita.

 

INGREDIENTE

  •  200 g făină 
  • 300 ml lapte 
  • 3 ouă ·
  • 100-120 ml apă minerală 
  • 1 lingura rom 
  • 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură 
  • 400 g brânză dulce 
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat 
  • 1 lingurita miere 
  • 100 g smântână 
  • coaja de la o lămâie 
  • 500 g fructe proaspete
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si gem de afine:

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce şi se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă mierea, smântâna şi coaja de lămâie şi se amestecă până se omogenizează.

3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Se umplu apoi cu brânza dulce şi se servesc cu fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu banane