Clatite cu dragoste

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Feb 2016 | 3513 vizualizari

 

Cu dragoste, din dragoste!
 

 

INGREDIENTE

Pentru foile de clătite ne sunt necesare următoarele:

  • 2 ouă mari
  • 300 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 250 gr iaurt cremos
  • 2 linguri cu zahăr tos
  • 250 gr făină albă de grâu
  • o ceaşcă cu apă fierbinte
  • o linguriţă cu bicarbonat

Pentru umplut ne sunt necesare următoarele:

  • Sos de ciocolată:
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr unt nesărat
  • 50 ml frişcă lichidă
  • Sos caramel:
  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Fructe caramelizate:
  • 2-3 rondele de ananas
  • 2 pere
  • 2 kiwi
  • Câteva căpşuni
  • Boabe de strugure alb
  • 2 piersici sau nectarine
  • Fructe de pădure: zmeură, mure, afine, coacăze negre şi roşii
  • 2 linguri pline cu zahăr tos
  • Ingheţată de vanilie

Pentru decor ne sunt necesare următoarele:

  • Fructe crude
  • Sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dragoste:

           Începem prin a pregăti clătitele:

Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare.

Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm putin câte puţin peste compoziţia obţinută.

În primă fază aluatul este dens, însă adăugam treptat laptele şi mixăm până la încorporarea completă.

Din această compoziţie, coacem clatitele la foc potrivit, pe ambele părţi, atât cât să se rumenească frumos.

           Pentru Sosul de ciocolată:

Se topeşte untul într-o crăticioară şi se toarnă frişca lichidă.

Se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi.

Se opreste focul şi se amestecă cu o spatulă pentru ca ciocolata să se topească şi să se încorporeze complet.

Se lasă la rece până în momentul ungerii foilor de clătite.

           Pentru Sosul caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă., după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

           Fructele se pregătesc astfel:

Se curăţă de coajă, de codiţe şi de sâmburi toate fructele, în funcţie de cerinţe.

Se taie fructele cuburi şi se pun peste untul topit, în prealabil, într-o crăticioară.

Se fierb la flacără mică până se evaporă apa formată şi se presară zahărul tos.

Se amestecă uşor şi se continuă fierberea până ce sosul format capată consistenţă.

            Asamblare:

Fiecare foaie de clătită se unge uniform cu  sos de ciocolată. Se adaugă una-două linguriţe cu sos caramel,  o cupă de îngheţătă şi o lingură mare cu fructe caramelizate.

Se strânge foaia de clătită ca o bocceluţă şi se adaugă peste aceasta o linguriţă de caramel. Se ornează cu fructe proaspete.

 

TIPS-URI

1

Foile de clatite sunt foarte fragede, de aceea pe parcursul coacerii se manevreaza cu grija.

2

Zaharul caramelizat nu se fierbe prea mult timp si nici la foc iute deoarece devine amarui. (Daca incepe sa se inchida la culoare, se ia vasul de pe foc)

3

Daca Boccelutele se desfac, se pot lega cu un "snur" din coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite...cu dragoste ❤