Clatite cu gem

de Ela68 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 7616 vizualizari

 

Cand am pofta de "ceva dulce" si usor de facut, ma gandesc imediat la clatite. Deseori le prepar cu gem sau finetti, insa, cine doreste, le poate realiza si cu umplutura sarata. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar ( doar pentru cele cu gem sau finetti )
  • 550 gr faina
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • estenta de rom (facultativ)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele.

Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar trebui batute spuma si adaugate la sfarsit pentru ca sa obtinem niste clatite pufoase. 

Adaugam coaja rasa de lamaie

Se lasa la incins o tigaie in care am pus cateva picaturi de ulei si se adauga cu polonicul 50 ml din compozitie, rotinnd-o ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei.Se lasa sa se coaca pana se rumenesc marginile, se desprinde cu ajutorul unui cutit de jur imprejur,se intorc si se mai lasa 2 minute. 

Ies aproximativ 20 de clatite, iar daca mai raman, se pastreaza la frigider acoperite cu folie alimentara, incalzindu-le inainte de a fi servite.



Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata de visine