Clatite cu gem de caise

de COSTEO in Dulciuri, 4 Sep 2013 | 1908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • lamaie rasa
  • esenta rom
  • ulei pentru prajit clatitele
  • visine pentru prajituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise:

Se bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire. Adaugam lamaie rasa, esenta rom si visine in sirop pentru prajituri. In caz ca este prea ingrosata, se poate adauga putin lapte, pana se obtine o compozitie ca o smantana subtire. Se lasa compozitia jumatate de ora la rece. Se pune ulei intr-o tigaie cat sa se unga fundul ei sau si mai bine este sa se unga cu o pana. Se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in tigaia bine infierbantata. Daca foaia iese subtire, se ia de fiecare data aceeasi cantitate de compozitie.


Se prajeste pe o parte apoi cu lama cutitului se intoarce pe cealalta parte.


Clatita se mai poate intoarce astfel: Se desprinde foaia de pe margini, se ridica putin tigaia de coada pana ce foaia ajunge la marginea ei. Atunci cu o miscare rapida se salta tigaia si clatita se invarteste in aer si se prinde in tigaie pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.


Clatitele se pastreaza acoperite pana le vom umple .Foile de clatita le umplem cu gem de caise, dandu-le forma de rulou sau impaturindu-le in sferturi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Corinuta 1

04.09.2013, 18:45

foarte bune!

Panacris 1

04.09.2013, 18:56

mybella 1

10.09.2013, 11:53

bune tare fra...am facut si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem sau dulceata