Clatite cu gem de caise

de COSTEO in Dulciuri, 4 Sep 2013 | 5039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • lamaie rasa
  • esenta rom
  • ulei pentru prajit clatitele
  • visine pentru prajituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise:

Se bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire. Adaugam lamaie rasa, esenta rom si visine in sirop pentru prajituri. In caz ca este prea ingrosata, se poate adauga putin lapte, pana se obtine o compozitie ca o smantana subtire. Se lasa compozitia jumatate de ora la rece. Se pune ulei intr-o tigaie cat sa se unga fundul ei sau si mai bine este sa se unga cu o pana. Se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in tigaia bine infierbantata. Daca foaia iese subtire, se ia de fiecare data aceeasi cantitate de compozitie.

Se prajeste pe o parte apoi cu lama cutitului se intoarce pe cealalta parte.

Clatita se mai poate intoarce astfel: Se desprinde foaia de pe margini, se ridica putin tigaia de coada pana ce foaia ajunge la marginea ei. Atunci cu o miscare rapida se salta tigaia si clatita se invarteste in aer si se prinde in tigaie pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.

Clatitele se pastreaza acoperite pana le vom umple .Foile de clatita le umplem cu gem de caise, dandu-le forma de rulou sau impaturindu-le in sferturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clătite simple şi bune