Clatite cu nuca si sos de vin

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 8899 vizualizari

 

sau cum ar spune Anamaria...cu sos de Hac!!! :))))

 

INGREDIENTE

  • Vom avea nevoie de:
  • 8 clatite
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml vin alb
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca si sos de vin:

Clatitele se vor prepara dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata.

Umplutura:

Smantana foarte rece se mixeaza pana capata o oarecare consistenta, momnet in care adaugam zaharul (pudra) si esenta de vanilie. Mixam pana devine pufoasa. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu o lingura.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si le frecam pana devin ca o crema. Adaugam amidonul, apoi turnam vinul cate putin si punem la foc mic sau baine marine. Amestecam continuu, pana compozitia capata consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam la racit, apoi aromam cu vanilie dupa gust.

Clatitele se umplu cu crema de nuci, se impacheteaza si se stropesc cu sosul de vin.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac ardelenesc cu vin