Clatite cu nuca si sos de vin

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 5388 vizualizari

 

sau cum ar spune Anamaria...cu sos de Hac!!! :))))

 

INGREDIENTE

  • Vom avea nevoie de:
  • 8 clatite
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml vin alb
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca si sos de vin:

Clatitele se vor prepara dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata.


Umplutura:


Smantana foarte rece se mixeaza pana capata o oarecare consistenta, momnet in care adaugam zaharul (pudra) si esenta de vanilie. Mixam pana devine pufoasa. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu o lingura.


Amestecam galbenusurile cu zaharul si le frecam pana devin ca o crema. Adaugam amidonul, apoi turnam vinul cate putin si punem la foc mic sau baine marine. Amestecam continuu, pana compozitia capata consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam la racit, apoi aromam cu vanilie dupa gust.



Clatitele se umplu cu crema de nuci, se impacheteaza si se stropesc cu sosul de vin.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:22

mena29 1

02.05.2011, 17:28

adry88 1

31.05.2011, 15:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Kinder pinguin