Clatite inimoase

de laylalala in Dulciuri, 3 Mai 2010 | 1514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 60 ml limonada
  • 100 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • mana de alune de padure 
  • 2 linguri coji de portocale confiate
  • unt, pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite inimoase:

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.


Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit.Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.Alunele decojite se toaca marunt.Coaja de portocala se taie cubulete.


Se incinge o tigaie la foc potrivit.Se adauga putin unt si se lasa sa se topeasca.Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de portocale confiate.Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.


Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite inimoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu banane si ciocolata