Clatite Red Velvet

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2011 | 4411 vizualizari

 

Red Velvet (catifea rosie) este o denumire folosita in genral pentru torturile pufoase cu blat rosu si crema alba insa eu cand am vazut prima data aceasta combinatie pe net la Laura A. exact la asta m-am gandit.Ieri am plecat cu copila la plimbare prin piata si mi-au atras privirea multe legume si fructe proaspete insa sfecla rosie si ceapa verde au fost primele pe care l-am pus in cos. Va indemn cu tot dragul sa incercati aceasta reteta fie ca aveti musafiri fie ca aveti copii mici dar mai ales daca va place sa fiti sanatosi si sa aduceti un aport de vitamine intr-un mod placut in corpul dvs. Sa descriem putin reteta si apoi am cateva imagini din timpul prepararii: Ingredientele sunt aproximativ aceleasi ca ale Laurei cu mici adaosuri si modificari:

 

INGREDIENTE

  • 125 gr sfecla fiarta
  • 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
  • 7 linguri de faina (cca 90 gr)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline cu aroma de rozmarin
  • 200 gr branza vaci
  • 50 g unt
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 fir de ceapa verde
  • cimbru Kotanyi
  • rasnita piper cu lamaie Kotanyi
  • 1 praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Red Velvet:

Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare, usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2 ori. Apoi am pus un strop de ulei de masline cu aroma de rozmarin in tigaia de teflon si am incins-o bine. Am turnat compozitia de clatita si la prima clatita am presarat pe o singura parte seminte de in. Apoi a doua clatita (mie mi-au iesit vreo 2 jumate) nu am mai pus seminte de in .


Prima clatita cu seminte de in am rulat-o si am taiat-o rondele iar a doua am impachetat-o parte peste parte si am taia-o patrate.Prima clatita am umplut-o cu un amestec de branza cu unt, un varf de lingurita de cimbru si piper cu lamaie din rasnita. A doua clatita am umplut-o cu acelasi amestec numai ca am aduagat si ceapa verde taiata marunt (frunzele verzi doar).


Ambele variante sunt delicioase si sunt ideale pentru un aperitiv sanatos si frumos.

 

TIPS-URI

1

se pot face si in varianta verde cu spanac;

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

esmerandra 1

28.03.2011, 10:16

arata foarte bine...si imi imaginez si ce bune sunt...

epurasha2bb 1

29.03.2011, 08:10

multumesc!

Cris2711 1

01.11.2011, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier