Clatite umplute cu crema de urda si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iun 2011 | 2496 vizualizari

 

O bunaciune de nu te mai saturi. Sotul cand le-a gustat (nu i-am zis cu ce sunt umplute) a zis ca sunt cu inghetata.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • un varf cutit sare
  • 1 lg zahar
  • ~ 500ml apa minerala
  • 15 lg pline cu varf de faina
  • 1 lgt. coaja portocala
  • Pt. umplutura:
  • 300g urda
  • 2 lg zahar pudra
  • o mana de capsuni
  • 100ml frisca lichida
  • Pt. topping:
  • 4 patratele de ciocolata amaruie
  • 50ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu crema de urda si capsuni:

Se bat ouale bine, se adauga sarea, zaharul, coaja de portocala si mai amesteca putin dupa care adaugam apa minerala si faina alternativ obtinand un aluat mai subtire decat smantana. Se coc clatitele.


Urda o rupem bucatele, punem zaharul pudra, capsunile curatate, spalate si taiate si se mixeaza bine. Se adauga frisca lichida si se mixeaza din nou pana la omogenizare.


Ciocolata si frisca se pun la foc pana se topeste si se omogenizeaza cioco.


Se umplu clatitele cu crema, se impatura in forma de triunghi, se ung deasupra cu ciocolata topita si se serveste una doua pana nu se termina.


Pofta sa aveti!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu crema de urda si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

gaby_duceag 1

09.06.2011, 09:51

Pfuu, clatite si eu nu le-am vazut???
Si inca ce bunut umplute!!

mirela0911 1

09.06.2011, 11:44

Le-am umplut Gaby sa se simta crema bine

mirela0911 1

09.06.2011, 11:44

Ruxy au si fost delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite pufoase