Clatite umplute cu legume

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2011 | 4616 vizualizari

 

O reteta inspirata de ceea ce aveam prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de clatite:
  • sare,
  • 1 pahar cu apa,
  • 2 pahare cu lapte,
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde,
  • optional chimen si rozmarin
  • Pentru umplutura:
  • sunca/muschi,
  • legume: morcovi, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, ardei iute, ciuperci, praz, rosii, broccoli
  • condimente: sare, chili, oergano, rozmarin,
  • 1 ou si o cana cu smantana pentru a lega umplutura,
  • cascaval pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu legume:

Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand legumele devin translucide adaugam smantana batuta cu ou si amestecam pana se leaga totul. Lasam inca 5 minute pe foc.


Intre timp, pregatim umplutura pentru clatite prin omogenizarea ingredientelor, dupa care coacem foile pe ambele parti. Dupa ce am copt toate foile, trecem la umplerea lor cu legume, le "legam' pachetele si le punem la cuptor intr-o tava unsa cu unt. Le lasam la cuptor pentru 40-50 de minute. Cu 10 minute inainte de a le scoate le presaram cu cascaval. Se servesc calde.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

20.03.2011, 19:56

la ce foame am in mine le mancam si daca nu aveau carne ms f bune

gabryale 1

24.03.2011, 10:53

o sa le prepar si eu astazi si apoi va spun cum au iesit,....deja mi-e foameeee!!!

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2011, 13:38

Asteptam pareri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui umplut servit cu legume