Clătite umplute cu piept de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2010 | 4006 vizualizari

 

pozele din timpul prepararii s-au pierdut :(( dar o sa repet reteta si-o sa fac poze din nou....
reteta o am de la d-na administrator de la bloc :D:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clatite:  

  • 150 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • Doua oua
  • Doua linguri cu ulei
  • Sare

    Pentru umplutura:  

  • 1 piept de pui
  • 5 ciuperci
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 g cascaval
  • O legatura de marar
  • Sare, piper

 

Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite umplute cu piept de pui:

Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele.




Prepararea umpluturii:


Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete.


Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine.


Cand ciupercile s-au racit le taiem cubulete.


Ceapa o taiem marunt marunt iar usturoiul il pisam.


Toate ingredientele de amestecam si radem cascavalul pe razatoarea mare.


Mararul il spalam si-l tocam dupa care il punem in restul compozitiei.


Punem sare si piper dupa gust.


Prepararea aluatului:


Faina se pune intr-un bol,se face o gaura-n mijloc si presaram sae.


Ouale se bat bine bine si se pune in mijlocul fainei.


Se incorporeaza ouale cu faina, luand din exterior spre interior, iar cand ouale au facut un aluat tare cu faina adaugam laptele caldut.


Laptele il punem treptat, treptat pana cand s-a incorporate bine iar apoi adaugam apa minerala si uleiul in acelasi mod ca laptele.


Din acest aluat facem clatite, dupa ce-l lasam la rece circa 15 minute.



Cat timp clatitele cunt calde, le umplem cu compozitia de pui.


Clatitele le asezam, una langa alta, pe o tava unsa cu unt, le ungem cu un ou batut bine cu sare si le dam la cuptor.


Le lasam circa 10 minute la foc mic pana se rumenesc un pic.


Sunt bune atat calde cat si reci.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ionix 1

04.03.2010, 08:09

asa-i Teo... e bine sa stim ce sa selectam si de la cine, si nu ma refer doar din punct de vedere culinar

ionix 1

04.03.2010, 08:11

CCris, si mie-mi plac cu smantana... dar doar cu smantana si miere

ionix 1

04.03.2010, 08:12

Ela, nu mai sunt... dar mai fac o portie saptamana viitoare... i-au placut sotului foarte mult ... merg si la pachet foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu ciuperci si masline