Coaja confiata de lamaie si portocala

de simona72 in Sirop / Compot, 18 Ian 2015 | 6475 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Oana Igretiu de pe blogul Savori urbane...Pentru ca imi plac foarte mult aromele in prajituri am zis sa incerc reteta Oanei de a realiza in casa coaja de citrice confiate. Am urmat pasii pe care ii descrie Oana in reteta si a iesit foarte buna si aromata. Doar ca si complectare este ca a iesit prea putin sirop, dar nu a fost nici un impediment pentru ca am mai complectat cu apa si zahar pentru un plus de sirop la borcan....

 

INGREDIENTE

  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la 2 lamai
  • pentru lamai: 175 ml apa+ 90 gr zahar
  • pentru portocale: 130 ml apa+ 65 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja confiata de lamaie si portocala:

Pentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa. 

Am spalat lamaile in mai multe ape, le-am curatat de coaja, iar cu un cutit mic si ascutit taiem din partea alba care este prea groasa. Punem feliile de coaja de lamaie intr-un vas cu apa rece. Le lasam in vas pana a doua zi, dar schimbam apa de 3-4 ori. La fel procedam si cu cojile de portocala. 

A doua zi am aruncat ultima apa de pe ele, am pus cojile de lamaie si portocala in doua ibrice separate si le-am acoperit cu apa. le-am dat la foc si le-am lasat sa fiarba 20 minute. Am strecurat cojile de apa si le-am cantarit. Coji de lamaie am avut mai multe...asa ca am avut 175 gr coji de lamaie, am adaugat 175 ml apa si 90 gr zahar. Ideea este sa puneti apa atat cat cantaresc cojile, iar zahar jumatate. Am pus cu aproximatie, chiar daca am avut cantar electronic...La fel am procedat si cu cojile de portocala. Am pus craticioarele pe foc si le-am lasat sa fiarba la foc mic 30 minute, pana cojile devin translucide. La cojile de portocala a mai scazut putin apa asa ca am mai adaugat putina apa si zahar si am lasat sa dea in clocot. Le-am lasat sa se raceasca si le-am pus in borcane cu capac. Le pastrez in frigider si sunt minunate la orice prajitura...

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja confiata de lamaie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

ieri la 21:22

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni