Coaste de porc cu legume la cuptor

de ionix in Porc, 2 Feb 2010 | 27919 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • Circa 2 kg Coaste de porc
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 cartofi
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • 5-6 catei de usturoi
   
  • Sare, piper, cimbru, foi de dafin
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc cu legume la cuptor:

 

Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit.

Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele.

Dupa aia se spala in apa calduta.

Curatam legumele si le spalam bine.

Intr-o tava asezam morcovii taiati rondele, ceapa julien si ardeiul gras taiat felii, , ca un pat de legume.

Peste legume, asezam coastele de porc iar printer coaste punem cartofi.

Cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde cat de mari sunt.

Turnam apa si punem condimentele- sarea, piperul, cimbrul si foile de dafin.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, care a fost in prealabil incins.

Lasam la foc mic circa o ora iar apoi taiem usturoiul rondele si punem vinul.

Punem folie de aluminiu la loc inca vreo 20 de minute iar apoi luam folia.

Lasam la foc mic pana se face.

Se servesc alaturi de niste muraturi bune, asa cum am eu :p…

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune