Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi

de simona72 in Porc, 15 Mai 2014 | 26063 vizualizari

 

Daca am inceput seria retetelor cu dedicatie, va dati seama ca pe aceasta nu o pot dedica decat leoaicei noastre vesele, Clementina...atunci cand le-am pregatit, la ea m-a dus gandul...sunt bestiale!!

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg coaste de porc cu os
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura plina de miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute

Garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura pasta de patrunjel(patrunjel tocat marunt si pus la borcan cu sare si ulei de masline)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi:

Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt. 

Pentru garnitura: cartofii (ii alegem pe cei mai mici) se spala sub jet de apa si se freaca cu un burete de bucatarie cu suprafata abraziva. Se taie in jumatati, se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca uleiul de masline, untul topit, pasta de patrunjel, se toarna peste cartofi si se amesteca cu mainile. Cartofii se pun in tava langa coaste si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 50-60 minute. Dupa jumatate din expirarea timpului, se scoate tava si se intorc coastele si cartofii. Noi le-am servit alaturi de 1 lingurita de dulceata de ardei iute.

Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

 Reteta de dulceata de ardei iute aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coaste in vin alb, la cuptor