Coaste de porc fripte pe gratar

de Bucataras in Porc, 22 Sep 2014 | 1139 vizualizari

 

A doua reteta germana promovata in cadrul proiectului se numeste ”Coaste de porc fripte” si va putea fi degustata in cadrul Petrecerii Germane ce va avea loc pe 2 Octombrie, de la ora 19, la Bierhaus67,
Str. Erou Inacu Nicolae, nr. 67.
Ca si reteta anterioara si aceasta necesita timp, deoarece se lasa la
marinat pentru 24 de ore si apoi se frige pe grătar. Fiind o reteta simpla, este foarte important sosul marinat in care se tine carnea, astfel ca am inclus in reteta si modul de preparare a marinatei.
Reteta a fost preparata de beraria Bierhaus67 cu sprijinul partenerilor nostri, Arpis, DeKassa si Casa de vinuri nobile (in marinata am inclus vin si ulei Arpis, alaturi de condimente; apoi am tinut-o la frigider intr-un vas cu interior ceramic, de la DeKassa).

 

INGREDIENTE

  •  2 Coaste de porc
  • Pentru marinata
  • vin rosu
  • ulei Arpis
  • sare
  • usturoi
  • Maghiran
  • Salvie
  • Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc fripte pe gratar:

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:



Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.


Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.


Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.
 

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.

2

Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.

3

Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.

4

Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc fripte pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (19)

Rocsi 1

22.09.2014, 21:38

T I M E A 1

22.09.2014, 22:22

anca_rm 1

23.09.2014, 09:32

bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!