Coaste fierte in bere

de oanapl in Porc, 10 Feb 2019 | 1154 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Bucatarasului. A ieșit grozav de bună și ne-a plăcut foarte mult!Mulțumesc pentru inspirație! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 buc coaste de porc
  • 2,5 litri bere (cât să acopere)
  • 4-5 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • ·
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru coaste
  • Piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste fierte in bere:

Pui coastele într-o oală încăpătoare.
Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore).
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste.
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute.
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.


În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.


Noi le-am servit cu legume mexicane, dar le puteti servi si cu cartofi facuti la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Poți pune și păstârnac (eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

13.02.2019, 19:49

Cu drag te servesc Merisor!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:01

Ancutsa 1

19.04.2019, 15:32

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sturion pe placa de sare

ieri la 21:15

Gustarea de la ora 10

ieri la 20:26

Mini pizza

ieri la 20:13

Iaurt, cereale și fructe

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu cartofi noi