Coaste fierte in bere

de oanapl in Porc, 10 Feb 2019 | 213 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Bucatarasului. A ieșit grozav de bună și ne-a plăcut foarte mult!Mulțumesc pentru inspirație! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 buc coaste de porc
  • 2,5 litri bere (cât să acopere)
  • 4-5 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • ·
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru coaste
  • Piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste fierte in bere:

Pui coastele într-o oală încăpătoare.
Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore).
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste.
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute.
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.


În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.


Noi le-am servit cu legume mexicane, dar le puteti servi si cu cartofi facuti la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Poți pune și păstârnac (eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

merisor 1

12.02.2019, 09:16

Aș servi și eu, dar sigur a trecut Cleme pe aici

Rocsi 1

13.02.2019, 19:06

Arata foarte, foarte bine!

oanapl 1

13.02.2019, 19:49

Cu drag te servesc Merisor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu miere si ghimbir