Cocoasă

de LidiaChivu in Prajituri, 18 Feb 2014 | 1906 vizualizari

 

Este una dintre prăjiturile uşor de făcut, dar care are efectul scontat de fiecare dată!

 

INGREDIENTE

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 30 ml de ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • esenţe
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 1 lingură de cacao
  • coajă de portocală tăiată cubuleţe sau fructe confiate
  • 1 plic de zahăr pudră
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocoasă:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile îşi schimbă culoarea. Apoi, se adaugă treptat laptele şi se încorporează tot treptat, în ploaie, făina. Se mai adaugă, după aceea, esenţele şi coaja de portocală sau fructele confiate şi se lasă deoparte. Peste albuşuri se pune un vârf de linguriţă de sare şi se bat spumă, 3-5 minute. Gălbenuşurile se toarnă uşor peste albuşuri, amestecând foarte uşor până la omogenizare. Pentru a da la cuptor aluatul, avem nevoie de o tavă de gulguf sau de o formă de silicon. (Eu am folosit una în formă de trandafir, din silicon.) Se pune în tavă cam 80% din compoziţie, restul urmând a fi amestecat cu cacao şi turnat, mai apoi, în centrul aluatului. Se nivelează uşor cu lingura şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 50 de minute. Se recomandă a fi scos din tavă şi pudrat cu zahăr pudră după ce se răceşte.

 

TIPS-URI

1

Gălbenuşurile se freacă cel mai bine cu o lingură de lemn.

2

Dacă folosiţi tavă de gulguf, folosiţi hârtie de copt.

3

Cât timp se răceşte, prăjitura este de preferat să fie acoperită cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocoasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

LidiaChivu 1

19.02.2014, 23:18

Va multumesc inca o data pentru calduroasa primire!

Irina 1

05.03.2014, 15:43

Simpla si gustoasa, nu-i asa?

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:53

Te-ai prins, Irina! Cum altfel?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese