Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

de cristeena20 in Peste, 26 Mar 2016 | 796 vizualizari

 

Reteta mea preferata cu acest fel de peste. 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati groase de peste cod bacalhau sarat
  • 1 kg cartofi pentru copt
  • 2 ardei grasi
  • 1 cana ulei de malsine virgin
  • 4 catei mari de usturoi
  • 2 pumni de sare grunjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti:

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat , apoi inmuiat in apa rece pt cca 2-3 zile, schimband merue apa).Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate-deci le-am decongelat si le-am uscat cu un servetel. Le stropim cu ulei de masline si le ungem cu putin mujdei de usturoi.


Incingem gratarul.


Intre timp spalam cartofii si iis tergem bine cu un prosop, sa fie uscati. Ii punem intr-un vas la cuptor cu cca 2 pumni de sare groasa. Se coc bine, intorcandu-i din cand in cand.


Cand cartofii sunt aproape copti ne ocupam de gratar: punem ardeii sa se coaca, ii scoatem si ii curatam de coaja si ii taiem fasii; punem apoi bucatile de peste la gratar, intorcandu-le din cand inc and. E important sa fie bine patruns .


Intr-un vas punem cartofii scuturati de sare si putin zdrobiti; aduagam codul desfacut in solzi mai mari; punem ardeii fasii .Intr-o tigaie punem uleiul de malsine la incalzit cu usturoiul pisat. Dar nu prajim sa nu se arda usturoiul -doar incalzim .Turnam peste cartofii si codul din vas-amestecam cu mare grija -servim apoi cu vin rosu. Acest peste e unul din putinele tipuri care se servesc cu vin rosu deoarece e puternic la gust. Si nu uitati-nu e nevoie de sare pentru ca pestele e destul de sarat si cartofii au fost copti cu sare.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 09:11

peste nu refuz niciodata

Geanina87 1

28.03.2016, 12:30

miki_a 1

28.03.2016, 12:36

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tilapia in bacon