Hering cu smantana acra

de Catalina L in Peste, 24 Feb 2017 | 397 vizualizari

 


Astazi 24 februarie este ziua nationala a Estoniei.
Dupa Briosa Kringle, va propun anul acesta o reteta cu hering.
Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica.
In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti, este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de hering afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
  • 4 linguri bune de smântână acră
  • (smântână +1 lingura de suc de lamaie)
  • 2 oua tari
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering cu smantana acra:


Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.


Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.


Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper.


Depuneti-o peste hering si ceapa.


Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.


Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.


Pofta Buna !



http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/hering-cu-smantana-acra.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hering cu smantana acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

oanapl 1

26.02.2017, 13:37

Ce bun!

mirela0911 1

26.02.2017, 15:41

Bun trebuie sa fie!

Panacris 1

26.02.2017, 18:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor