Colac cu branza

de ionix in Prajituri, 8 Apr 2010 | 3018 vizualizari

 

pt ca mi-a ramas alut de la cozonac am facut si un colacel cu branzica :p

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
pentru umplutura:
  • 250 g branza dulce
  • doua oua
  • o lingurita cu gris
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza:

aluatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html


Prepararea umpluturii:


Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul.


Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat iar apoi se amesteca cu branza.


Peste branza se pun stafidele si coaja de lamaie.


Pe foaia de aluatul se intinde umplutura si rulam.


Se aseaza in tava si apoi lasam la dospit din nou 15-20 de min.


Ungem cu ou si apoi dam la cuptorul bine incins.


Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste, in partea de mijloc a cuptorului.


facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem pe un fund de lemn.


Pudram cu zahar inainte de a servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.04.2010, 19:05

ai si tava acu ai cu ce sa faci frumuseti..

rivka 1

08.04.2010, 19:40

dreptate are rocsi, esti o gospodina desavarsita!
foarte fain gatesti ionix si vad ca toate-ti ies ca la carte
si mie-mi place tot ce e cu branza

ionix 1

08.04.2010, 19:42

bey, o sa mi-o iau in cap... nah, stric si multe mersi oricum... sunteti niste dragute

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori