Colac cu branza

de ionix in Prajituri, 8 Apr 2010 | 2726 vizualizari

 

pt ca mi-a ramas alut de la cozonac am facut si un colacel cu branzica :p

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
pentru umplutura:
  • 250 g branza dulce
  • doua oua
  • o lingurita cu gris
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza:

aluatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html


Prepararea umpluturii:


Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul.


Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat iar apoi se amesteca cu branza.


Peste branza se pun stafidele si coaja de lamaie.


Pe foaia de aluatul se intinde umplutura si rulam.


Se aseaza in tava si apoi lasam la dospit din nou 15-20 de min.


Ungem cu ou si apoi dam la cuptorul bine incins.


Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste, in partea de mijloc a cuptorului.


facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem pe un fund de lemn.


Pudram cu zahar inainte de a servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.04.2010, 19:05

ai si tava acu ai cu ce sa faci frumuseti..

rivka 1

08.04.2010, 19:40

dreptate are rocsi, esti o gospodina desavarsita!
foarte fain gatesti ionix si vad ca toate-ti ies ca la carte
si mie-mi place tot ce e cu branza

ionix 1

08.04.2010, 19:42

bey, o sa mi-o iau in cap... nah, stric si multe mersi oricum... sunteti niste dragute

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide