Coltunasi cu cartofi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Apr 2017 | 557 vizualizari

 

 Rețete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină de grâu 
  • 100 grame de gris 
  • 1 praf de sare, după gust 
  • apă caldă
  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi:




Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale.


Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul în care s-a prăjit, pentru ca umplutura să fie onctuoasă și legată.


Se întinde o foaie de aluat, de 4-5 milimetri grosime, în care se decupează, cu o formă specială, foițele pentru colțunași. Cine nu are formă specială pentru colțunași (care prin presare, lipește colțunașii) poate folosi o formă rotundă, eventual un pahar.)


Colțunașii se umplu cu această compoziție de post, se lipesc si se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a pus, în prealabil, puțină sare. După 10-12 minute, colțunașii sunt fierți. Se scot cu o spumieră și se așază într-un platou. Ca să nu se lipească între ei, se vor stropi, pe toată suprafața lor, cu puțin ulei încălzit, în care s-a rumenit o lingură de pesmet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Panacris 1

20.04.2017, 10:16

Bine ai venit în familia bucătărașilor!

RODIMUR 1

20.04.2017, 11:56

Mulțumesc frumos, Cristina!

noiinbucatarie 1

20.04.2017, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Salata de post