Orez de post

de nico15 in Mancaruri de post, 5 Dec 2010 | 1938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de orez,
  • 500 ml supa de legume (cu vegeta)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 100-150 g de ceapa
  • 150 g de ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii taiate
  • 1 morcov,

Pentru dessign:

  • 4-5 rosii cherry
  • Salata verde
  • 1 ardei,
  • 20 ml vin alb
  • ulei,
  • sare,
  • boia,
  • margarina vegetala

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez de post:



Se caleste ceapa dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute,


se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit.


Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumoasa si gust delicios, daca nu este facut se mai lasa la cuptor.



Separat calim legumele


se adauga ardeiul si vanata, se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile


aproape de sfarsit se adauga si usturoiul, cimbrul si un pic de boia.



Se fierbe un morcov potrivit(intreg, nu se taie),


cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de unt.



Se aranjeaza pe frunze de salata,


de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi sau taiate in 1/2 si se serveste,


daca nu era de post se putea rade parmezan, cam 150 g si se putea adauga ,pentru a fi mai cremoasa, si smantana lichida, cuccina.

Pofta Buna






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:12

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:33

super bun

mihaelar63 1

10.12.2010, 00:22

MInunat decor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prune cu orez