Sarmalute de post cu legume si pasat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2015 | 3266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. orez
  • 200 gr. pasat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi aromate uscate si maruntite
  • 2 linguri pasta de tomate diluata in 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu legume si pasat:

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.


Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.


Curatam si spalam legumele.


Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.


Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.


Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.


Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.


Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.


Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.


Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu legume si pasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

10.12.2017, 14:48

Draga Navidad_2017, da este porumb macinat mai mare, in lipsa de pasat eu am mai folosit malai grisat la sarmalute de post.Pentru ardei umpluti nu m-am gandit sa folosesc pasat dar am integrat cu succes granule din soia in legume radacinoase trecute pe razatoarea fina si sotate apoi in putin ulei. Multumesc pentru vizita!

navidad_2017 1

10.12.2017, 16:35

Multumesc ptr raspuns! Am "riscat" si am facut ardei capia rosii umpluti (deja sunt "istorie", au iesit deliciosi!); la noi e greu de gasit varza murata, iar cea proaspata are frunza prea cotoroasa ptr rasucit sarmale. Ptr ca tot nu ne lamuriseram cu "pasatul" - tata pretindea ca porumbului macinat mare ii zice "crupe"- am tocat foarte grosier in robot boabe de porumb prefierte - din acela ca de "porumb fiert"- si am pus si 1 - 2 linguri de mei. Chiar nu ne-am asteptat sa iasa atat de buni! La malai grisat nu ne-a dus capul!

Valclaudia 1

11.12.2017, 06:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu soia si pasat(de post)