Sarmalute de post cu legume si pasat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2015 | 2767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. orez
  • 200 gr. pasat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi aromate uscate si maruntite
  • 2 linguri pasta de tomate diluata in 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu legume si pasat:

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.


Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.


Curatam si spalam legumele.


Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.


Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.


Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.


Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.


Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.


Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.


Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu legume si pasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

02.05.2015, 21:37

dementiale astea!

mirela0911 1

03.05.2015, 13:13

Ne plaaac astea!

anca_rm 1

04.05.2015, 09:48

ce-mi plac sarmalele cu pasat =>d

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat