Orez cu legume

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 24 Apr 2016 | 7808 vizualizari

 

Din categoria ''ce mananca Leone la facultate''......

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ( din cea pentru ceai) cu orez bob mare Panzani
  • 3 cani de apa
  • sare
  • piper
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei capia
  • 3 morcovi mai mici
  • 1 pastranac
  • 4 cepe verzi
  • ulei pentru calit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Mai intai punem la fiert orezul.Intr-o cratita, punem orezul spalat si adaugam 3 cani de apa (masuram cu aceiasi cana si orezul si apa), adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba la foc lent pana este absorbita toata apa.Cat timp se fierbe orezul ne ocupam de legume. Le spalam curatam si taiem cubulete. Asezam pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, adaigam putin ulei si apoi punem legumele, adaugam sare si piper, amestecam si apoi punem un capac.Lasam cca 15 minute s ase inabuse toate legumele, apoi ridicam capacul , lasam 10 min si adaugam orezul fiert, amestecam , potrivim desare si piper.Lasam la foc mic cca 15 min.Se poate servi asa simplu sau cu snitele, friptura sau orice doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piure de cartofi