Coltunasi cu cartofi si jumari

de anisoara in Mancaruri de post, 19 Iun 2010 | 6713 vizualizari

 

O reteta traditionala , din capitolul AMINTIRI DIN COPILARIE. O reteta foarte, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi si jumari:

Toata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html


Eu am sa ma opresc la descrierea umpluturii din cartofi, si la prajirea jumarilor.


Cartofii se curata de coaja sau se spala bine si se fierb in coaja in apa sarata ( dupa gust). Dupa ce au fiert, se toaca piure. In acest timp ,cat cartofii fierb, se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca,


se prepara umplutura de cartofi , si aparte se topesc jumarile .


Prepararea umpluturii din cartofi: se prajeste intr-o tigaie o jumatate de ceapa pana se va rumeni, si se toarna peste piureul de cartofi in cazul cand cartofii au fiert in coaja lor. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine. Umplutura in aluat se foloseste in stare rece. In cazul cand cartofii au fiert fara coaja , va recomand sa prajiti cca 3-4 minute piureul de cartofi in ceapa putin rumenita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.



Alta varianta: piureul de cartofi se prajeste putin in jumarile topite( dar cu putina untura) , dar umplutura va fi mai grasa la gust , si eu nu prefer aceasta varianta.



Prepararea jumarilor : pentru prepararea jumarilor se foloseste slanina curata sau carnea de la burta porcului, care este in straturi. Se taie in cuburele mici si se TOPESC pe o tigaie incinsa bine, la un foc domol. pe masura ce apare untura , ea se toarna intr-un vas aparte. In acest mod jumarile se topesc mai repede si se usuca, devin crocante. In aceasta si consta efectul crocant si placut al jumarilor. In timpul prajirii lor se sareaza putin.



COLTUNASII CU CARTOFI SE SERVESC LA MASA CU JUMARI TOPITE SI SMANTANA. In zilele de post se mananca coltunasi cu cartofi , amestecati cu ceapa prajita rumenita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi si jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

24.06.2010, 18:34

5 furcu

anisoara 1

25.06.2010, 01:26

Sau mai gasit inca doua, care le plac coltunasii Va multumesc. intradevar sunt foarte gustosi.

nadina73 1

25.06.2010, 01:36

esti mortala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
tocanita de cartofi - de post