Coltunasi cu telemea

de iri_iri in Dulciuri, 23 Feb 2012 | 2730 vizualizari

 

.....nu am cuvinte,dar va pot spune ca au iesit foarte buni si am sa mai fac ca nu prea m-am saturat.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • o ceasca de apa,
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde.    
  • pentru umplutura:
  • 150 g telemea de oi ,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat bourbon.   
  • optional smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu telemea:

Din ceasca de apa, sare si faina am facut un aluat elastic si usor de intins pe masa de lucru.


Telemeaua sfaramata am amestecat-o cu oul, zaharul pudra si cel vanilat.


Am intins o foaie din aluat cat mai subtire si am facut forme cu o cana (dar si cateva patrate, dar mai mult mi-au placut cum arata cele rotunde) si am asezat cu o lingurita pe mijlocul cercului de aluat un pic din compozitia de branza. Dupa care am indoiat-o si am presat-o la capete cu o furculita.


Separat am pus pe foc intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare si cand a fiert apa am adaugat coltunasii la fiert si i-am lasat pana s-au ridicat la suprafata. I-am scos pe o farfurie si i-am servit cu putina smantana, nu prea multa ca se depune stim noi unde .....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

DIANA B 1

26.02.2012, 09:26

Tare-s buni ...

Ina 1

26.02.2012, 09:45

La multi ani!

diaconta 1

26.02.2012, 10:22

La multi ani Iri
aniversare frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza