Compot de caise Panacris

de Panacris in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 2367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise cca. 1000 g,
  • zahăr tos cca. 200 g,
  • cuișoare,
  • bucăți de scorțișoară,
  • apă rece,
  • borcane sterilizate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise Panacris:

Caisele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe, apoi se așează în borcane curate și sterilizate (adică spălate cu apă fierbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!) ;)


In fiecare borcan se umplu cu caise mici, tari și întregi. Apoi se adaugă câte 3-4 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se închid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palincă, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un prosop de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătărie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacă nu, se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.


Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

08.07.2013, 13:15

Ce de bunatati mai faci.. Din pacate le noi n-are cine papa compot..

Panacris 1

08.07.2013, 15:42

Simona, eu mănânc și în loc de murături

Constelatialeu 1

08.07.2013, 15:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Compot de zarzare