Compot de mere

de jolygina in Sirop / Compot, 14 Sep 2010 | 3012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 700g zahar
  • 4 litri de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite de sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere:

se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida


se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca merele sunt mai micute) cam pana cand incep ele sa se lase in jos (trebuie sa fim foarte atente ca sa nu se sfarame )


lasam sa fiarba merele cu capacul pus si cand sunt aproape gata adaugam si 2 lingurite de sare de lamaie ,dupa gustul fiecarei gospodine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ina 1

14.09.2010, 22:36

la compot nu pun, doar la dulceatza si gem Nu contesc ca n-ar fi bun, doar mi s-a parut ciudat...

Bucataras Medi 1

14.09.2010, 22:48

bun..........

jolygina 1

15.09.2010, 12:06

pai ina este optional daca vrei sa-i pui sare de lamaie ,noua ne place sa fie putin mai acrisor ,acum nu stiu daca o fi bun sau nu ,dar nu cred ca are ce sa-i faca rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui, mere si pere