prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.
borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.
in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).
intr-o oala se pune apa(masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.
se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.
acest sirop se repartizeaza in borcane,se pune cate un strop de conservant si se infileteaza capacele bine.
se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza intr-o oala ,puneti apa cat sa acoperiti borcanele,puneti un prosop de bucatarie deasupra si puneti la sterilizat .
le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor ,acestea se crapa.
se lasa in apa fierbinte pana a doua zi,apoi le dati la rece.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro