Compot de prune

de Rocsi in Sirop / Compot, 4 Sep 2010 | 5964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.


acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.


borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.


in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).


intr-o oala se pune apa(masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.


se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.


acest sirop se repartizeaza in borcane,se pune cate un strop de conservant si se infileteaza capacele bine.


se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza intr-o oala ,puneti apa cat sa acoperiti borcanele,puneti un prosop de bucatarie deasupra si puneti la sterilizat .


le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor ,acestea se crapa.


se lasa in apa fierbinte pana a doua zi,apoi le dati la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:11

pai sa pui mana sa iti faci k e bun bun

ionix 1

07.09.2010, 11:16

pai sa stii ca fac... as pune indulcitor in loc de zahar dar nu stiu daca tine...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:29

nu stiu sincer..nu ma pricep....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri