Compot de prune

de susu in Sirop / Compot, 23 Dec 2010 | 2188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune frumoase si proaspete
  • 250 g zahar
  • 800 ml apa
  • Un praf de scortisoara
  • Cateva cuisoare
  • Zeama unei lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La sfarsit adaugam si zeama de lamaie care ii da o aroma deosebita si este un bun conservant . Adaugam prunele cand clocoteste apa si le lasam pentru aproximativ un minut. Borcanele se inmoaie in apa fiarta cu detergent, se spala si se clatesc foarte bine dupa care se aseaza pe niste cutite. Fierbem apa si turnam cu ajutorul unui polonic de jur imprejurul gurii borcanelor si pe capace.Asezam frumos prunele in borcane de 800 lasand loc de vreo doua degete dupa care adaugam siropul caldut. Inchidem cu capace si strangem cu putere. Se sterilizeaza apoi borcanele prin fierbere in felul urmator: asezam ziare pe fundul unei oale mari si adaugam apa calduta spre fierbinte. Punem cate un borcan in apa si pe parcurs mai scoatem din apa daca este prea multa. Intre borcane se pun ziare pentru a nu se atinge intre ele. Apa trebuie sa ajunga pana la gatul borcanelor putin sub capac. Se acopera cu un servet si se tin pe foc mic cel putin ½ ora, se poate chiar mai mult. Timpul de fierbere se calculeaza din momentul in care incepe sa clocoteasca incet, sa se ridice bule deasupra. Se aseaza borcanele intr-o patura si se lasa pana a doua zi cand se “capacesc” frumos si se aseaza in camara. Pregatirea borcanelor pentru conserve este foarte importanta. Trebuie sa fie curate, clatite bine si sterilizate, astfel incat nu am avut niciodata probleme sa mi se strice.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lia maria 1

24.12.2010, 10:03

Craciun Fericit !

susu 1

25.12.2010, 16:37

Lia sarbatori fericite si tie si tuturor bucatarasilor de aici

- TABITA - 1

28.03.2014, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune