Sirop de catina cu miere

de laura_n in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 14123 vizualizari

 

Explozie de vitamina C, asa s-ar putea traduce catina.
Contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat are morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
In fiecare toamna fac suc de catina, nu lipseste si il consumam in ceai sau cu apa sau asa simplu, cate o lingurita pe zi.
Costa foarte putin, dar e de milioane!

 

INGREDIENTE

  • 1 k fructe catina
  • 200 gr miere albine (cine doreste poate sa o faca si mai dulce)
  • 200 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina cu miere:

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .

O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai pun fructele iar la stors.

Torn sucul obtinut intr-o sticla si adaug mierea si apa. Acopar sticla cu capacul si agit foarte bine continutul. Fac chestia asta cam doua zile de vreo 3 ori pe zi ca sa se topeasca si sa amestece bine mierea.

O depozitez la frigider cu capacul pus dar neinfiletat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina