Compot de prune

de Ina in Sirop / Compot, 21 Sep 2015 | 1164 vizualizari

 

Culoare, aroma, parfum :X

 

INGREDIENTE

  • prune - nu foarte coapte, sa nu fie moi ( eu am avut cca 2 galeti )
  • zahar (2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • scortisoara
  • borcane
  • capace
  • apa
Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le bine cu degetele, apoi le scurgem.


In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in fiecare borcam adaugam doua linguri cu zahar si un praf de scortisoara. Adaugam apa avand grija sa acoperim complet prunele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ). Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita, agitam continutul de 3-4 ori pentru a se topi partial zaharul apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop.


Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor. Fierbem compotul 30 minute la foc mic si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert.


Cand borcanele s­-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit.

 

TIPS-URI

1

Am folosit cca 2 galeti cu prune si am obtinut 28 borcane de compot, a 800 g borcanul

2

La compotul de prune se poate face siropul si separat, pe foc, dar eu prefer sa fac in modul prezentat mai sus.

3

Aroma si gustul de dulce depind mult de soiul de prune folosit.Ale mele cred ca au fost din soiul "Tuleu Gras"

4

Daca doriti, puteti indeparta samburii , folosind la compot jumatati de prune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MOKUSKA 1

22.09.2015, 11:58

mai ai loc in beci? Nu? Iti dau adresa unde sa le aduci

Rocsi 1

22.09.2015, 21:33

Ce imi place

Ina 1

24.09.2015, 20:50

Moku )
Mai am ))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune