Compot de struguri

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 3665 vizualizari

 

Compotul de struguri este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si torturilor. 

Au rezultat 10 l de compot de struguri din cantitatile pe care le-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg struguri
  • 1,2 kg zahar
  • 6 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.

Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.

Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.

TIPS-URI

1

 Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine