Conchiglie cu porumb si somon afumat

de Lia_ in Fusilli, 19 Sep 2013 | 1570 vizualizari

 

O mancare delicata, usor de facut in numai 15 minute :). Ne-a placut mult.
Tot de la Radu Popovici citire.

 

INGREDIENTE

  • 180 g conchiglie
  • 100 g porumb, din cutie
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana 32% grasime
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de piper alb, macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglie cu porumb si somon afumat:

Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.



Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.



Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.



Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.



Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.



Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.



Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.



Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.



Mancarea-i gata! Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.



Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Este cea mai rapida mancare calda (fel principal) pe care am gatit-o vreodata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglie cu porumb si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

20.09.2013, 10:08

Lavinia 1

20.09.2013, 10:29

mihaelar63 1

20.09.2013, 11:12

Suna interesant
La mine ar fi avut si ceva acrisor o rosie taiata poate pentru culoare si echilibrarea gustului

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in crusta din fulgi de porumb