Paste semi-carbonara la cuptor

de mihaelaradu in Fusilli, 27 Feb 2011 | 17673 vizualizari

 

Le servim ca fel principal cu un pahar de vin alb. Sunt usor si rapid de preparat si te pot scoate din incurcatura atunci cand ramai fara idei :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste (fusili, fundite, etc)
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet de unt/margarina pentru tapetat tava
  • 7-8 feli bacon sau sunca presata
  • 1 cutie smantana
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste semi-carbonara la cuptor:

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei.

2. Pentru sos, calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam smantana si lasam pe foc inca 5 minute.

3. Pastele fierte si strecurate de apa  le asezam intr-o tava tapetata cu un cubulet de unt/margarina. Turnam sosul peste paste si presaram cascaval ras.

4. Dam pastele la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu.

5. Ultimele 5 minute, pornim grill-ul pentru a se rumeni pastele.

6. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste semi-carbonara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

deyutzky 1

03.03.2011, 10:05

foarte bune pastele facute la cuptor

adry88 1

08.05.2011, 13:03

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L