Conopida cu maioneza si patrunjel

de Valclaudia in Salate, 3 Oct 2015 | 2389 vizualizari

 

foarte potrivita pentru cina sau pentru micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de cca 350 gr.
  • maioneza de casa preparata din: 1 galbenus crud, galbenusul de la un ou fiert,1 lingura mustar iute,sare si piper macinat dupa gust, ulei de floarea soarelui cca 150 ml
  • 1 legatura patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza si patrunjel:

Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare.


Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea.


Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o furculita galbenusul de la oul fiert, adaugam galbenusul crud, apoi amestecam cu lingura de lemn in timp ce incorporam in fir subtire uleiul de floarea soarelui. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final 1 lingura mustar iute.


Conopida se lasa la scurs si la racit, apoi se toaca marunt si se amesteca cu maioneza si la final adaugam 1 legatura de patrunjel verde proaspat tocat.


Se serveste unsa pe felii de paine prajita, daca va place mai picanta se adauga rondele subtiri de ardei iute ... un deliciu!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

04.10.2015, 13:39

Andra_Constantinescu 1

04.10.2015, 18:34

mirela0911 1

05.10.2015, 14:44

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu maioneza si usturoi