Conopida cu rosii la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 9739 vizualizari

 

Conopida este una dintre legumele foarte usor de digerat; combinand-o cu rosii putem prepara mancaruri bogate in vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3-4 rosii coapte
  • 50 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 40 g unt
  • un praf de nucsoara
  • sare,piper macinat
  • Ptr sosul de rosii:
  • 1 conserva de rosii - 400 g
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei 
  • cateva frunze de busuioc
  • sare, zahar, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu rosii la cuptor:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora.

Intre timp se desface conopida buchetele, se spala si se fierbe cam 10 minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie in patru. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pe margine se aseaza feliile de rosii, iar in mijloc buchetele de conopida. Deasupra se presara nucsoara.

Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul si se presara peste legume, iar untul se marunteste deasupra. Se coace la cuptor 30 de minute pana devine aurie.

 

TIPS-URI

1

Miezul de la rosii se poate adauga la sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

14.10.2010, 00:02

sanatate curata

Corinuta 1

14.10.2010, 16:07

Mai am Kamy, cum sa nu!

Corinuta 1

14.10.2010, 16:07

Ela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Garnitura galuste de cartofi in sos picant