Conopida cu rosii la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 14677 vizualizari

 

Conopida este una dintre legumele foarte usor de digerat; combinand-o cu rosii putem prepara mancaruri bogate in vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3-4 rosii coapte
  • 50 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 40 g unt
  • un praf de nucsoara
  • sare,piper macinat
  • Ptr sosul de rosii:
  • 1 conserva de rosii - 400 g
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei 
  • cateva frunze de busuioc
  • sare, zahar, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu rosii la cuptor:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora.

Intre timp se desface conopida buchetele, se spala si se fierbe cam 10 minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie in patru. 

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pe margine se aseaza feliile de rosii, iar in mijloc buchetele de conopida. Deasupra se presara nucsoara.

Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul si se presara peste legume, iar untul se marunteste deasupra. Se coace la cuptor 30 de minute pana devine aurie.

TIPS-URI

1

Miezul de la rosii se poate adauga la sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mingiute de cascaval