Conopida cu rosii la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 8908 vizualizari

 

Conopida este una dintre legumele foarte usor de digerat; combinand-o cu rosii putem prepara mancaruri bogate in vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3-4 rosii coapte
  • 50 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 40 g unt
  • un praf de nucsoara
  • sare,piper macinat
  • Ptr sosul de rosii:
  • 1 conserva de rosii - 400 g
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei 
  • cateva frunze de busuioc
  • sare, zahar, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu rosii la cuptor:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora.


Intre timp se desface conopida buchetele, se spala si se fierbe cam 10 minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele, iar pulpa se taie in patru.


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pe margine se aseaza feliile de rosii, iar in mijloc buchetele de conopida. Deasupra se presara nucsoara.


Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul si se presara peste legume, iar untul se marunteste deasupra. Se coace la cuptor 30 de minute pana devine aurie.

 

TIPS-URI

1

Miezul de la rosii se poate adauga la sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

14.10.2010, 00:02

sanatate curata

Corinuta 1

14.10.2010, 16:07

Mai am Kamy, cum sa nu!

Corinuta 1

14.10.2010, 16:07

Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu ciuperci si masline