Conopida cu varza rosie

de adela_64 in Muraturi, 15 Noi 2013 | 24698 vizualizari

 

Dragii mei, anul acesta am pus gogosarii cam devreme, pe la sfarsitul lui septembrie, iar termitele de-acasa i-au si injumatatit. Asa ca m-am gandit sa mai pun ceva muraturi ca iarna-i lunga. Nu am cumparat decat varza rosie, conopida, morcovi si niste telina. Gogosarii la data asta (12.11.2013) erau deja 10 lei si dupa mine nu pui muraturi la astfel de preturi. Asa c-o sa murez doar ce am luat la preturi foarte bune, cu reteta de la gogosari. Oricum eu pun gogosarii cu varza rosie si conopida. Acum am pus aceeasi reteta fara gogosari.
V-am pus si o poza (nu va uitati la data de pe poza, pentru ca am uitat s-o setez, iar aparatul meu se incapataneaza s-o pastreze setata in memorie).

 

INGREDIENTE

  • 5 kg. varza rosie
  • 5 kg. conopida
  • 2 capatani de telina cu frunze + 4 legaturi de frunze
  • 10 buc. hrean
  • Solutie de otet :
  • 1 litru otet
  • 3 litri apa
  • 4 linguri sare
  • 1 kg. de zahar
  • 1 plic boabe de mustar
  • 2 foi de dafin
  • 5 cuisoare
  • piper boabe dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu varza rosie:

Se spala legumele, se portioneaza dupa preferinta si se aseaza alternativ in borcane.

Dupa ce ati terminat cu asezatul faceti o solutie din ingredientele de mai sus in functie de marimea borcabelor. Din cantitatile de mai sus eu am pus 5 borcane a cate 4 litri fiecare si am facut solurie din 2,5 litri otet. Daca va mai ramane soutie nu o aruncati. A doua zi veti observa ca a scazut si necesita adaos.

Preparare solutie :

Se pun toate ingredientele intr-o oala incapatoare, se pune un capac si se infierbanta bine. Nu trebuie sa clocoteasca. Se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se pune in borcane destul de fierbinte. Nu uitati sa puneti cutite sub borcane. Stiti cum e, paza buna, trece primejdia rea! Asaaaa! Dupa ce ati pus si solutia, asezati borcanele la indemana pana a doua zi, completati cu lichidul ramas, daca n-a ramas mai "fabricati", apoi la camara cu ele si sa vedeti bunatate de muraturi dulci-acrisoare si crocante, servite de Craciun langa o coasta impanata de purcelus !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (5)

Lau 1

15.11.2013, 15:48

bunnn

Rocsi 1

15.11.2013, 20:04

Faina combinatia

Merisor 1

15.11.2013, 22:52

Foarte buna si foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida murata