Conopida gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2015 | 4679 vizualizari

 

Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila , se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita -1 kg
  • 200 gr sunca Praga afumata
  • 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit pentru gratin
  • 2 linguri hrean razuit
  • 4 rosii
  • 1 praz verde
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingurita cimbru verde
  • patrunjel verde
  • ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
  2. Spalati si curatati legumele .
  3. Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
  4. Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
  5. Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
  6. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
  7. Amestecati smantana cu hrean razuit.
  8. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
  9. Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul  razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
  10.  Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
  11. Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.

TIPS-URI

1

Nu fierbeti prea mult conopida . Se manipuleaza cu grija pentru ca sa pastreze forma initiala .

2

Puteti inlocui sunca cu jambon,kaizer , piept de pui , etc .

3

Conopida gratinata poate fi servita ca un aperitiv cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:46

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Andreea

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Multumesc de vizita Ksenya

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!