Conopidă gratinată la cuptor

de anomisana in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 2567 vizualizari

 

Din ciclul reţete demult probate şi nepostate, acum i-a venit rândul conopidei.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată conopidă medie
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 200-300 gr kaizer sau costiţă (ceva afumătură)
  • 2-3 cartofi
  • 150-200 gr caşcaval dat pe răzătoare
  • pătrunjel verde tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă gratinată la cuptor:

Conopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă, după care se taie cuburi. Ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ceapa se taie fideluţă. Kaizerul se taie şi el feliuţe. Ceapa şi ardeiul se înmoaie puţin într-o tigaie cu ulei încins, apoi se scot şi se prăjeşte puţin şi kaizerul. Într-un vas termoprezistentă unsă cu unt se aşează cuburi de cartofi şi bucăţi de conopidă, iar printre ele ceapă, ardei şi felii de kaizer. Se presară deasupra o parte de caşcaval şi se dă la cuptor 15-20 de minute. Se presară restul de caşcaval, se mai lasă 5 minute, apoi se scoate şi se presară cu pătrunjel. Se serveşte cald, eventual cu adaos de smântână.

 

TIPS-URI

1

puteţi face un sos alb din lapte, făină, smântână şi ou, pe care să-l turnaţi peste amestecul de legume, înainte de a da vasul în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

14.01.2012, 19:09

buna

Ubulika 1

14.01.2012, 19:23

Mihaela11_jo 1

15.01.2012, 11:33

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnati