Conopida in saramura

de delia64 in Muraturi, 10 Mar 2013 | 18793 vizualizari

 

Este o muratura foarte buna si apreciata de cei dragi mie .
O pregatesc pentru ei cu mare drag in fiecare toamna .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg conopida
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • ramuri de cimbru
  • tulpini de marar
  • frunze de telina
  • foi de dafin
  • radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida in saramura:

Se curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele .


Se spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru , tulpini de marar si 2-3 foi de dafin .


Se aseaza buchetele de conopida intre ele se pun fasii de hrean .


Punem apa cu sarea la fiert [50 gr sare la 1l de apa ], boabe de piper si de mustar .


Se lasa apa la fiert pana se topeste sarea , se lasa la racit dar nu de tot si se toarna in borcane peste conopida .


Deasupra in borcan punem hrean ,frunze de telina , tulpini de marar si ramuri de cimbru , se leaga borcanele si se depoziteaza in camara .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si rondele de morcov printre buchetelele de conopida .

2

De multe ori pun si radacini de telina taiate figurine ,dau un aspect frumos muraturii si este si gustoasa telina murata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

delia64 1

10.03.2013, 12:51

Rocsi

delia64 1

10.03.2013, 12:52

gaby

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:48

fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida murata