Conopida murata

de Gicuta69 in Muraturi, 17 Oct 2015 | 8064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi (optional)
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar (cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura piper boabe
  • 6-7 frunze de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.


Morcovul se curata se spala si se taie rondele.


Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.


Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.


Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.


Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.


Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

17.10.2015, 10:45

Doar așa mănânc și eu conopida

MotanLaOale 1

17.10.2015, 10:48

Constelatialeu 1

17.10.2015, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati rapid