Conopida murata

de Gicuta69 in Muraturi, 17 Oct 2015 | 10842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi (optional)
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar (cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura piper boabe
  • 6-7 frunze de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.


Morcovul se curata se spala si se taie rondele.


Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.


Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.


Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.


Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.


Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

17.10.2015, 10:45

Doar așa mănânc și eu conopida

MotanLaOale 1

17.10.2015, 10:48

Constelatialeu 1

17.10.2015, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza murata pentru iarna